Daguitstap

Morbach


            Telefoonmuseum

                   Archeologiepark


    Spoorviaduct

       Café Heimat

Bernkastel-Kues

Beleef de indrukwekkende sfeer van de historische binnenstad vol geschiedenis en cultuur.
Deze middeleeuwse stad met haar romantische steegjes, de indrukwekkende vakwerkhuizen en de schilderachtige hoekjes; de stad is een echte trekpleister voor bezoekers.
Slenter door het stadje naar het unieke Spitzhäuschen of naar het moderne wijnmuseum.
Bezoek het Cusanus-Geburtshaus, waar de geleerde Nicolaas van Cusa ter wereld kwam.
Het middeleeuwse marktplein is voor iedere vakantieganger die de Moezel bezoekt één van de hoofdattracties. De eeuwenoude vakwerkhuizen, het renaissanceraadhuis (1608), de sierlijke St. Michaels-Brunnen (1606) en het veel bewonderde en vaak gefotografeerde "Spitzhäuschen" (1416) weerspiegelen de levendige poëzie van de Middeleeuwen.

Bernkastel

Idar-Oberstein

Idar-Oberstein is bekend door de edelsteenslijperijen.
Er zijn vele bezienswaardigheden die verband houden met de edelstenen.
De winkelstraat in het centrum huisvest vele stenenwinkeltjes. Idar-Oberstein heeft al een lange geschiedenis in het slijpen van edelstenen.
Al in de 14e eeuw werd er Agaat en Amethyst gevonden. Amethyst was een van de 5 belangrijkste edelstenen op dat moment, en een groeiende edelsteen industrie was geboren. Sommige historici gaan zelfs terug tot aan de Romeinse tijd. De rivier de Nahe leverde een bijzonder goedkope, altijd werkende, energiebron: waterkracht. Dus niet alleen had men de grondstoffen maar ook de energie om de industrie verder uit te bouwen. Deze industrie zonk weer in toen de steenvoorraden van Agaat en Amethyst waren uitgeput in de 18e eeuw.

Idar Oberstein

Kastellaun

In de omgeving van Kastellaun ligt een van de mooiste wandelpaden van Duitsland, de Baybachklamm (Baybachkloof). Door de hoge rotsen en steile paden lijkt het dal op een ravijn.
De nieuwe voethangbrug over de Geierlayschleife in de Hunsrück is met haar 360 meter de langste van Europa.
Een wandeling door Klamm zorgt voor avontuurlijke ontdekkingen.
Het oude centrum van Kastellaun is een juweeltje in de Hunsrück. In het midden torent de burchtruïne hoog boven de gerestaureerde vakwerkhuizen uit. Men kan de stad goed leren kennen tijdens een interessante rondleiding, en deze afsluiten met een diner in de Burgkeller.
In het natuurbelevenispark in Kastellaun is het ook goed toeven voor avonturiers. Op het blotevoetenpad of het klimparcours worden de zintuigen getraind. Op het Stormpad leert men van alles over de gevolgen van de storm Kyrill, die in 2007 ook de Hunsrück trof.

Kastellaun

Traben-Trarbach

Traben-Trarbach ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes. Vroeger waren het twee aparte plaatsjes, maar vanaf 1904 is het één stad. Vondsten uit de Keltische en Romeinse tijd laten sporen van een oude nederzetting zien. Reeds in 830 n.Chr. werd er geschreven over Traben,
over Trarbach daarentegen pas in 1142. In deze vroegere tijden waren de steden voornamelijk gericht op landbouw en wat veeteelt. Boven de stad zijn de resten van burcht Grevenburg te zien. Deze werd rond 1350 gebouwd door graaf Johann III. Tijdens oorlogen in de 17e en 18e eeuw werd ze door de Fransen veroverd en geheel verwoest.

Traben-Trarbach

Trier

De oudste stad van Duitsland, Trier is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier.
Naast alle historische bezienswaardigheden heeft de stad nog meer te bieden.
Trier heeft namelijk meerdere gezichten. Ook al is de stad meer dan 2000 jaar oud, met zijn hogeschool en universiteit is een levendige en leefbare plaats waar veel jongeren wonen. Een indrukwekkende geschiedenis gaat hier hand en hand met een eigentijds heden. Een groot en gezellig winkelaanbod is er voor de shoppers.

Trier

Bad Kreuznach

Of u nu zoekt naar Wellness, Hiking, Fietsen, goede lokale wijnen, een gezondheids vakantie, spa-behandelingen of u wilt het prachtige natuurlijke landschap van dit gebied verkennen, Bad Kreuznach biedt het allemaal. De spa resorts van beide ,Bad Kreuznach en Bad Münster am Stein-Ebenburg, bevinden zich in de romantische vallei van de Nahe slechts 40 kilometer van de hoofdstad van de staat van Mainz. Langs de rivier de Nahe ontdekt u een prachtig aangelegde park. Bad Kreuznach is ook een regionaal centrum en biedt een scala aan mogelijkheden om te winkelen.
De 'Crucenia Thermen' zijn idyllisch gelegen aan de oevers van de rivier de Nahe en in het hart van de officieel genoteerde historische Spa van Bad Kreuznach. Vanuit ons ruime terras en de wintertuin,  kunnen de gasten genieten van uitzicht op de Nahe en de rode-getinte rock en wijngaarden op de Kauzenberg.

Bad Kreuznach

Reacties zijn gesloten.